12 Temmuz 2010 Pazartesi

her iki taraftada derindir ayrılık

Ayrılık Ve Kadınlar

Ayrılık insanı ikiye bölen paramparça eden olgu...
Ayrılık hep yakmıştır benim canımı nefes alamadığım tek andır.Evimize gelen yatılı misafirin gidişi ardından evde kalan boşluk,üniversite için evden ayrılış,annemle babamın ayrılışı,çok sevdiğim insanın ölümü,sevgilinin gidişi vs....Hepsinde aynı hissi yaşamışımdır hemen hemen nefesim düğümlenmiş içimden bir şeyler kopup gitmiştir.

Bu sefer farklıydı tüm yaşadığım ayrılıklardan çok farklı.Aşık olmak çok başka birşeymiş.Duyguların beden de son bulması,hırsa dönüşmesi,kaybetme korkusu ve hepsinin sonunda aşık olduğun adamdan ayrılmak.Biz kadınlar çoğu zaman aşık olduğumuzu zannetmişizdir.Aslında kısmen doğru hayatımıza giren erkeklerin hemen hemen hepsi iz bırakır ruhumuzda ama sadece birtanesi unutulmaz.Unutamadığımdan ayrılmıştım bende ogün sayısızca erkekle yatmak istediğim, her yatışımda onun içimde boğulacağını zannettiğim,'onu unutamıycaksın'diyen iç sesimi adeta yalancı çıkarmak istediğim ama sadece kendimi kandırdığım ogün ayrılığın ilk günüydü.

İlk gün tohumunu eken bu ateş hayatı boyunca sönmez insanın içinde sadece küllenir. Her ismini duyduğunda,her kokusunu hisettiğinde,birlikte gittiğiniz yerlere yanlız gittiğinde 2kat daha fazla körüklenir gözlerden süzülür. Çevrendeki herkez boş teselli verir 'sen daha iyilerine laiksin, çivi çiviyi söker vs...' bu zırvalıklar daha fazla sıkar insanın canını.Sizi tebrik eden 'ilişkiniz daim olsun' diyen insanlar onu unuturmak için çabalayan fütursuzca atan birer makinaya dönmüşlerdir.Bu ikiyüzlülüğe anlam veremezsin kullaklarını tıkayıp uzaklaştığını zannedersin.Düşünürsün içinde fırtınalar koparan, her gidip gelişinde ismini sayıklayan,vücudunu tek dokunuşuyla titreten, aynı sevişmede ayrı ayrı heycanlar duyduğun,,birlikte nefes alıp kokusunu içine çektiğin, annenden babandan sana daha yakın adam nasıl olmuşturda el olmuştur? Arda kalan kalbin ve bir sürü cvpsız sorudur. Hiçbir zaman da cvp bulamayacağın bir sürü soru...Nasıl mı unutursun onu unutamazsın servet döksen yinede unutamazsın sadece alışırsın yokluğuna... Hayatına başkaları girer ilk zamanlar zorlanırsın.Sonra arsız bir yüreğe sahip olursun.Gelene sen yol verirsin İşte ozaman kadın olursun.Çünkü bir kadın aşıkken kadınlığını, asilliğini, ulaşılmazlığını ispatlayamaz.


Biz kadınlar efendiden çok serseriyi severiz, edepsiz bakışlara hayran oluruz. Yarı tarafımız mazoşistdir.Bir orospu çocuğu uğruna hayatımızın geri kalanını orospu çocuğu olarak geçiriz.İçimizde ki küçük fahişeyi vicdan yapar dinlemeyiz.Taki biri kendine aşık edip amımıza en derinden koyduğu zaman garip bir şekilde kadın olduğumuzu fark ederiz.İçimizdeki küçük fahişe geçte olsa dışarıdadır.Artık o vicdanlı kalp taştandır. En safımızın bile içinde kin,hırs,intikam,kıskançlık barınır.

Kadınlar garip varlıklar sevgisiz sevişmeyen,gülerken ağlayan,aşık olmayı bile beceremeyen.....


Ayrılık Ve Erkekler

Bu dünyada hiçkimseden korkmadım aşık erkekden korktuğum kadar....
Bu dünyada hiçkimseden korkmadım aşık olduğu kadından ayrılan erkekten korktuğum kadar....
Bu dünyada hiçbirşeyden korkmadım başkasına aşık bir erkeğe aşık olmak kadar...

Ne güzel demiş Oscar William 'bir erkek aşık olduğu zaman dünyadaki tüm kadınlar anlamsız gelir ona'.... Erkekler kadınlardan daha derin yaşar aşkı onların kararları netdir.Erkekler ayrıldığı kadını seviyorsa daha fazla yaralanır kadından.Aşık olduğu kadından ayrılan erkek hayatına giren tüm kadınları onunla kıyaslar. Kimse onun kadar sevmemiştir onu,kimse onun kadar sadık değildir,onunla seks çok başkadır.Çünkü hayatı boyunca seks objesi olarak görmediği tek kadındır.Tüm kadınlar fahişe o namusludur. Sayısız kadınla yatar onu unutmak için ama unutması mümkün değildir. Artık onun hayatında sevgili kavramı pek yoktur. Eğlendiği fuck buddylik ilişkiler vardır.Kadın içindeki sadakat hamurundan dolayı unutulmazını hatırlamak istemez ama erkek evleneceği kadını bile aşık olduğu kadına benezetmek ister. Başka bir kadına aşık erkeğe aşık olmak kadar beter bir durum yoktur. Belki sana saygı duyar,sevişirken en güzel sözcükleri fısıldar ama gözleri hep onu arar.

Bir kadın olarak bunu hissetmek hiçte zor değildir. Anlam veremezsin onu terk eden kadını nasıl bukadar sevdiğine deli gibi kıskanırsın o kadını, fotoğrafına bakarsın senden güzel değildir aslında, neden sen değil de odur? İşte bu nokta da anlarsın zeki kadının gücünü Kadınlar erkelerin 'kaçan kovalanır' sözüne takıldığını zannederler oysaki erkekler sadece asil kadını severler. Biz kadınların en büyük hatası kıskandırma çabasına girmektir. Erkek sevdiği kadını bir başkasının kollarında gördüğü zaman kıskanmaz sadece nefret eder ve siler.Bir erkeği kahretmenin tek yolu onu beklemek ve bunu gördüğü zaman asla dönmemektir.

Erkekler garip varlıklar eğlendiği kadınla evlenmeyen,aşık oldukları zaman gözleri hiçbirşey görmeyen, ayrılığı en derinden yaşayan......